Fact of the Day

Igår gick jag till sängs 4.00. Ja, du läste rätt. Life is hard right now. Har en (vad ska man kalla det...?) låtsas-portfolio-deadline nästa onsdag. Jag har huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuur mycket som helst att hinna färdigt innan. Därför. Packar jag ihop och lämnar London igen. "Procastinatar". Eller bara tar en paus för att orka med allt. Imorgon efter en slitsam heldag på uni tar jag tåget till Slanten igen. Han skall laga middag åt mig! Vilken rar gosse jag har, va? :-)





The Orange Man


The Serpentine Gallery Pavilion 2011 by Peter Zumthor.

The House of the Nobleman

Söndagar är min latis-dag och har alltid varit. Brukar inte hitta på någonting dessa dagar, utan det är som en extra-dag där jag exempelvis gör skolarbete som jag har skjutit upp på, tittar på någon serie eller bara rullar tummarna...

Men igår fick en vän med mig till ett av de bästa utställningarna jag någonsin har varit på! Det var en underbar blanding av freaky och vackert. Ett par exempel av freaky: foto på en hög tungor, akvarie i isbjörnsmage och en tavla som var så vidrig att jag inte ens vill förpesta bloggen med den. Det bästa med museumet var att det kändes som att man gick runt i någons hem. Ett UNDERBART hem! Museet finns på Cornwall Terrace vid Regent's Park (även alla ambassadörhem ligger där!). Kan lätt säga att man fick lite ångest över att lämna stället.


Efteråt tog vi en fika på Starbucks för att sedan skynda oss hem till våra påsar utav lim, kartong och färg. Kvällen avslutades som vanligt med kursrelaterat klippande och klistrande. Yay! Om man gillar manikyr så bör man nog exkludera arkitektutbildning från sina planer.

(Wo)men in black

November kommer bli mycket spännande för min del. Bortsett från rysaren "Lyckas Drutten lämna in kursportfolion i tid den 2:a november?" så är jag medbjuden till ett par stora events.

Det där med klädvalet är svårt när det gäller sådant. Formell klädsel gäller. Betyder det svart? Betyder det övertäckta axlar/knän/rygg? Ingen urringning? Djup urringning? ;-) Jag passade på att fråga min pojkvän. Skickade ett par bilder på svarta formella klänningar, plus en korallfärgad klänning. Till svar fick jag: "Jag gillar den korallfärgade klänningen". Och så skickade han med en bild från förra årets ceremoni för att ge mig bättre förståelse för vad som gäller.... alla tjejer hade svarta klänningar... black it is, I suppose!



Eller kanske vågar man sig på metallic-trenden?

Engelsmän och deras tedrickande

  • Do häll mjölk i teet.
  • Do rör om med en sked.
  • Do drick det ofta. Gärna en 4-5 gånger per dag. Minst!
  • Do märk skillnad på tea-time och tea-time. Ena betyder tedags, andra betyder middagsdags. En äkta engelsman vet vad som syftas på när tea-time nämns.
  • Do NOT häll mjölk i teet medan tepåsen fortfarande ligger kvar!
  • Do NOT rör om med en sked som du har rört om kaffe med innan! Det förstör smakupplevelsen big time!
  • Do NOT drick te som inte är äkta engelsk te. Nej! Inget English Breakfast Tea eller Earl Grey. Äkta vara ska det vara!
  • Do NOT häll i för mycket mjölk.
  • Do NOT häll i för lite mjölk.
  • Do NOT häll i för mycket vatten i koppen så att det inte får plats med mjölk.

Återkommer när jag har utforskat reglerna mer.

 


Livet som en student

Hälsokontroll står på schemat idag. Har registrerat mig på en vårdcentral här i London och som standardprocedur skall man på en hälsokontroll. Nu ska jag käka en fin frukost för fina blodvärden och etc. ;-O Idag kommer även kära M hem från Berlin. Yay!

Jag vet inte riktigt vad helgen kommer att bjuda på men jag borde verkligen införskaffa mig ett tvättställ. Just nu kör jag på "häng-överallt-du-kan-hänga-saker"-stil efter tvätten. Sedan bör jag väl kanske också passa på att skaffa mig en taklampa. Jag vet inte om min nakna dinglande glödlampa i taket lyckas ge där genuina hemkänslan. Och så en spegel. Jag har överlevt utan helfigursspegel i en månad nu. I nödsituationer speglar jag mig i tv-rutan.

Hå, hå, ja, ja. Livet som en student...

...voi, voi, voi...


I've Had A Bad Tube Day

Idag ville Londons transportsystem irritera mig igen. Och det lyckades det med väldigt väl. Det bor nästan 8 miljoner i den här staden, men det verkar som transportsystemet bara klarar 5. Om man vill ta bussen 9.30 på morgonen är varenda en fullsmockad. Jag har velat sparka ett träd/ett stenblock hela dagen men jag får väl nöja mig med att ta ut min ilska här: ROAAAAARGIIIRAAAWRRRRRRRRRRRRRR! RAAAAAAAWR! Jag bävar för vad OS 2012 i London kommer att resultera i!

I övrigt älskar jag torsdagar. Bara föreläsningar hela dagen om Kulturkontext och om Tekniska Studier. Det är en skön kontrast mot allt praktiskt vi sysslar med. En dag då man är tillåten att ta ett break från allt vad lim, sax och kartong heter.

Idag gick vi på en vandringstur med Kulturkontext-läraren och jag fick många tillfällen att använda nya kameran!


Pose for me


Tegelstenskameran är här. Visserligen ser den inte ut som en tegelsten. Men den känns som en. Armmuskler, here I come! Men jag är superexcited! Julklapp till mig själv. Nu behöver jag bara tänka ut vad man ska ge i julklapp till resten. Mjeff, vad svårt.

Helgen som var bokad för plugg var, för övrigt, deprimerande. Måndagen var jag ohälsosam och åt Londons bästa pannkakor på My Old Dutch i Holborn. Om någon någongång ska till London. Ät där! Idag var jag ohälsosam och åt brownies med glass på The Breakfast Club i Shoreditch. Hmm, kanske borde fundera på ett gymmedlemskap. :-S

Och så slutligen, några djupa tankar... gasräkningarna lär snart öka rejält. Brrr! Och jag saknar mamma!

Oxford Street är juldekorerad.

Julen är därmed officiell. ;-) 

Igår gjorde jag ett radikalt beslut. Jag åker inte hem till Sverige under jul! Jag kände bara att med all ovisshet, arbetsbörda och deadlines som utbildningen innebär, så orkar jag inte med en 8-12 timmars resa hem. Speciellt inte under vintern, då jag vet att sådant som buss, tåg och flyg har en tendens att krångla. Dessutom har vi en portfolio deadline den 9:e januari, så skulle jag få för mig att pyssla lite med min portfolio skulle det bli krångel att transportera den, plus material, till Sverige. Så jag låter det vara för i år. Får locka familjen hit istället.

Men julen kommer spenderas i Bath/Bristol, vilket jag ser mycket fram emot. En äkta engelsk jul. DÅ ska jag passa på att föreläsa för engelsmännen om vikten av Kalle Anka kl. 15, lära dem hur man konsumerar en Aladdin-box och hur man doppar i grytan! ;-)

Denna helg är bokad för plugg only. Men först - spännande saker! Handla mat, yay!

Gårdagens tema: skål!

Gårdagen var awesome! Efter uni besökte vi en pub och drack ett glas vin innan kvällens föreläsning. Dock var vi en halvtimme för tidiga till föreläsningen och tog därför även del av gratis te och kakor. Förläsningen var ganska intressant, det är alltid härligt att höra på människor som har passion för sitt arbete (något som inte alla föreläsare på universitetet har :-/). Efter föreläsningen blev vi bjudna på gratis drinkar och jösses, servitören var inte snål med påfyllning. Gratis är bäst! (nu vet vi var man ska gå för att spara slantar som student ;-)) Sedan bar det av till en bar i Shoreditch för lite bordsfotboll. Avslutade kvällen med pizzabakande. Och kom hem strax efter midnatt. Effektiv kväll! ;-)

New Tallinn


Bye-bye ££££££££££££££

Efter många om och men så har jag äntligen bestämt mig för en kamera. Har beställt en NIKON D3100. Planerade att köpa en superduperbra kompaktkamera först men har bestämt mig att en systemkamera är en investering! Jag kommer ju (förhoppningsvis... om jag klarar mina modules) plugga i sammanlagt 5 år. Vem vet vilka galna skapelser jag måste fotografera. Ah well... svider lite nu, men det är bättre långsiktigt.

Snart iväg till universitetet. Torsdagar är långa dagar. Ikväll ska jag förhoppningsvis på en föreläsning om Londons OS-by som är under konstruktion. Förläsaren är George Hargreaves, arkitekt och f.d. föreläsare på Harvard.

The Cave


Projektarbete

Vårat projektarbete... varje vecka... bästa projektarbetet någonsin om ni frågar mig. En flaska vin införskaffas på Tesco. Café Nero/Eat/Pret A Manger sponsrar gärna oss med pappmuggar till projektarbetet. En park. Hårt arbete.

Billigare = Dyrare

WHS Smiths har "3 for £10" på tidningar just nu, så nu skall jag nörda mig med dessa tre.



Det behöver inte nödvändigtvis vara dyrt att studera i UK. Visst, boende är sjuhelsikes dyrt, men mycket annat är lite billigare (exempelvis alkohol :-O) Synd bara att man har så stor tillgång till allt. Det blir dyrt till slut i alla fall.

Cheese!

Tror att det börjar bli dags för en ny kamera. Har fotograferat många kära minnen med min Canon IXUS 80 IS (galna IB-fester, Barcelona, Milano, London etc etc). Men nu är det dags för en ny era, med klarare bilder, bättre ljus, tja... bättre allt. Kursledarna vill att man skaffar sig en systemkamera. Vilket jäkla krav förresten när man nyss har betalat in årsavgiften till universitetet och köpt ritmaterial för en rejäl bunt med pengar. Jag undrar om folk hoppar av för att de inte orkar med kursen... eller för att de inser att de blir fattigare (och inte rikare) som framtida arkitekter...

Well, well. Jag har varit och tittat på några. Men det är något som tar emot... vill man verkligen ta fram en tegelsten varje gång man vill fotografera? Jag kommer nog att satsa på en kompaktkamera av hög kvalité istället. Funderar mellan dessa två:



London Old School

När man var ung och dum och vild och galen och jobbade i London.

En rosa panter


Jag har nog inte kunnat mysa såhär sedan jag satte min fot i London. Det har alltid varit något som varit i vägen. Kvällens hemliga ingredienser är
  • Hemma en Lördagkväll!!
  • Ny morgonrock med myspys foder.
  • En kopp te med mjölk (man är ju i England).
  • Renhet!! Lägenheten är städat och rena sängkläder (det bästa som finns!).
  • Nyduschad.
Ahhhh... jag tror jag har fötts på nytt ;-)

Space up your life!

Idag har jag skapat space på universitetet! :-P Ikväll blir det en lugn kväll i världsmetropolen. Ska fixa ritningar av mina "spaces", med min magiska £30-penna. Den måste verkligen vara magisk för det priset! Städa rummet bör man också. Ser ut som ett bombnedslag efter allt klippande och klistrande. Imorgon lämnar jag London återigen. Sköööönt! Men ve och fasa, jag missar pannkakssöndag IGEN! :-(


Elizabeth Bennet

Såg den här personen i Shoreditch igår :-) och blev allt lite starstruck.



Tyvärr gick vi inte fram till henne och hennes pojkvän/vän(?) De ville helst gömma sig av kroppspråket att döma. Nu till den mindre intressanta delen av detta inlägg: vi hade Mexican Night igår med burritos, tacos och EN Scotch Bonnet (chilifrukt) som skulle förtäras av någon modig/dumdristig i slutet av kvällen. "Rått förtären är frukten känd för att orsaka yrsel, domningar i händer och kinder samt svår halsbränna." står det på Wikipedia. Som tur var delade vi frukten och tog en minibit var; ca 5mmx5mm och yes, it was hot! Very hot! Tur att ingen åt hela... då hade vi nog blivit tvugna att ringa efter ambulans! :-S

I Love You, SVEN!

Brilliant! Just absolutely brilliant!

Udda Londoners #2

- Jag behöver fråga dig om en tjänst.
- ?
- Kan du dra upp mina byxor?
- Skojar du med mig?
- Nej, de håller på att ramla ner. Snälla?
- Ehhhh, nej?
- Snälla? Varför inte?
- Skulle du be en kille att göra detta?
- Nej.
- Nej, just därför kommer jag inte hjälpa dig.
- Eller... jo, jag skulle nog kunna fråga en kille om det...

Ett udda samtal med en kille från min kurs. Jag känner inte honom speciellt väl och detta var väl en lite för närgången fråga. Frågan är: vill jag verkligen lära känna den här personen bättre? Saken var att han bar på många tunga väskor... men det är väl bara att ställa ned väskorna och dra upp byxorna själv?

Böcker

Karl Lagerfeld vet precis hur mitt framtida vardagsrum kommer att se ut. Galet! :-)


What A Weekend!

De säger att London är staden som har allt... men det är inte sant! London saknar verkligen fungerande kollektivtrafik! Från och med nu ska jag låsa in mig i min lägenhet VARJE helg och slippa alla turister, alla stängda tunnelbanelinjer och alla fullproppade bussar.

Idag var det meningen att njuta av en pannkakssöndag med tjejerna i Shoreditch/Hoxton. Men efter att ha stått och väntat på en buss dit i 30 minuter fick jag nog och gick hem. Irritationsnivå HÖG. De bussar som faktiskt åkte förbi, stannade bara för avsläpp, då de var proppade med folk. (Jag tror att det är vädret... +27 grader gör folk helt galna och alla ska vara ute... jag längtar efter kallare temperaturer)

Igår var jag ute i Shoreditch igen. Gillar området men det krävs lite energi att hitta de bra ställena. M var samtidigt ute i Mayfair men åkte sedan till Shoreditch för hjälpa en stackars utsatt Drutt hem i säkerhet. :-)

Har förresten varit lite naughty i helgen. Satt utanför en kyrka(!) och drack vin. Men egentligen... Jesus gillade väl också vin? Låt oss säga att det var i hans ära som vi förtärde drycken. Synder förlåtna.

RSS 2.0