Love at first sight

Haworth Tompkins, "Dovecote Studio", 2009.

Udda Londoners #1

Har lagt upp en ny kategori. Jag tror titeln talar för sig själv, och det här är nästan det mest underhållande med London. Jag hyllar alla som skiljer sig från mainstream-folket, som vågar gå åt sin egen väg, men ibland blir det bara lite för bra. På listan finns alltså än så länge:

#1 Mannen med glaskulan på huvudet. Ja, han gick alltså och balanserade den på gatan, som om det bara vore en hatt, inget konstigt alls.

#2 Den heltatuerade mannen som satt på gatan utanför en butik, och klippte tånaglarna. För det är sådant man gör på gatan(?)

#3 Hedersplats! Polacken som jag och Raffe bodde med under London Edition One. Pedantisk, alkoholist och skvallermaja à la Gossip Girl. In fact, tror vårat liv blev lite mer som en dramaserie i hans närvaro. Han var en riktig Drama Queen.

#4 Jag förstår inte varför jag inte har klippt mig hos honom än. Han verkar ju hur skön som helst. Det är en überblonderad, homosexuell, sminkad frisör. Säkert med den där konstnärliga ådran som jag alltid söker efter hos frisörer. Nästa gång!

Bring it on


Nu ni, har jag redskapen för att rita Ditt Framtida Hem. Nu saknas bara kunskapen. ;-) Och fasiken vad dyr den här kursen kommer att bli, känner jag. De vill att vi ska köpa oss en systemkamera också. Bara sådär. Det slutar inte där. Det är tydligen svindyrt att bli en registrerad arkitekt här i UK... man måste köpa en yrkesförsäkring för att risken att bli stämd är stor. Gammal ekvation. Stor risk = dyr försäkring. Suck.

This is not OK

2 gånger har mina kära ägodelar blivit dränkta i handväskan, denna vecka. Först av en flaska vatten som hade öppnat sig och dränkt allt... och idag en flaska schampo. Morr. Ny regel: INGA vätskor i väskan!

Var förresten på Spitafield's Market idag, och på Brick Lane. Letade efter lite mojänger till kursen. Och jag säger bara att jag tvättade händerna minst 3 gånger efter det besöket. Herregud, vad de säljer SKRÄP på Brick Lane. Och de är inte blyga med att ta bra betalt. Jag undrar om inte typ 70% är stöldgods på den marknaden... Här hittar man allt! Allt man inte vill ha, vill säga. Brick Lane har i och för sig många bra vintage-butiker för den som uppskattar sådant.

DH

Ikväll visas första avsnittet av sista säsongen i U.S.A. Då har jag något att se fram emot imorgon! Så himla underhållande. Äntligen får jag min efterlängtade dos av den älskvärda "braten" Juanita, pryda Bree och kaxiga Gabrielle.



Partypremiär

London Edition II partypremiär igår. Jag och en kurskamrat bestämde oss för att köra våran egna "Freshers Week" på Shoreditch High Street (där vi förmodligen var de enda Freshers). Jag vet inte riktigt hur man ska beskriva det här partyområdet... Mayfair är posh, Brick Lane är rough, Leicester Square är turistfällan... Shoreditch skulle nog gå under kategorin fashionabel. Hursomhelst, älskar hur avslappnade folk är där. Dock hade jag bara ätit en liten soppa under hela dagen, så hela kvällen gick jag och suktade efter kebab, hamburgare, pizza, MAAAT överhuvudtaget. (en ovanligt lång fransman som pratade engelska med ovanligt stark fransk brytning (underbart!) köpte en påse chips till mig... woho... dock räckte det inte speciellt långt) 

Efter stängning gick vi hem till A och drack fin, rökig, whiskey. Äntligen har jag hittat någon som delar min passion för den ädla, bärnstensfärgade, drycken!

Nu lämnar jag snart London. Slanten väntar!

Camden Market

Jag är helt slut. Under gårdagen var jag försenad till precis allt under hela dagen. Vi skulle ut på skattjakt och leta upp olika platser i London. Vi hade ledtrådar och när vi väl hittat ställena skulle man alltså ta med någonting från platsen (men inte broschyrer, löv från ett träd i närheten osv). Därför blev det mycket sketching.

På kvällen var jag på bio med M (givetvis var jag försenad dit också). Eftersom vi trodde att komedin vi skulle se på inte alls skulle vara särskilt rolig, gjorde vi ett långvarigt besök till en pub innan och beställde ett par drinkar. Filmen var i alla fall rolig... kan ha varit drinkarna, kan ha varit att filmen faktiskt VAR rolig... we'll never know.

Idag dansade vi loss i en "Flashing T-shirt shop" i Camden Town, och tittade på gasmasker från Sovjetunionen, cowboyvästar och andra nödvändigheter. Sedan åt vi på en FET kinabuffée....uuuuh... har ätit mig mätt för veckan. Jag är en ekonomiskt medveten student. ;-)

Potatismos

När ens hjärna är för mosig för att bygga sammanhängande, lättflytande, högt intellektuella texter är punktlistan som sänt från Gudarna. Tack Gudarna!



  • Min resväg till skolan är inte så pjåkig. Inte lång, inte med tunnelbana och inte så dyr.
  • Första skoldagen var ok. Visserligen förvirrande, alldeles för mycket information och alldeles för få möjligheter att socialisera med nya kurskamrater, men helt ok.
  • I Londons vanliga ordning är kurskamraterna från alla världens hörn.
  • Jag har börjat tycka om Caffelatte. Kan bli en dyr historia. Nej, Drutten, nej!
  • Tyvärr inget party ikväll.. men möjligtvis imorgon.
  • Varför säljs det redan kalendrar för 2012, men inte för 2011? Snacka om att inte leva i nuet, Paperchase!! Eller... de hade några kalendrar för 2011/2012 men jag är inte en söt flicka på 10 år som gillar blommor, hästar och mycket färger. Nu när jag ska bli arkitekt måste jag ju passa in i mallen... med svart, grått, svartgrått och gråttsvart. Mycket viktigt.
  • Ingen boklista (än...). Däremot en lång lista av kontorsmaterial.

Idag börjar skolaaan



...men innan dess; läkaren och min stackars tumme!

Sci-fi

Kära dagbok. Sista dagen i frihet. Imorgon blir jag inlåst innanför universitetets väggar... för tre långa år. Därför passade jag idag på att besöka The British Library.

Vi har ju en lista på utställningar som de rekommenderar en att besöka innan terminsstart. Det här kan ha varit en av de mest intressanta (och nördigaste) jag varit på hittills. Out of this World är en utställning som handlar om science fiction och dess inflytande i samhället. Nu ska jag inte tråka ut med en lång redovisning om ämnet, men här är några fascinerande surrealistiska teckningar utav Luigi Serafini, en arkitekt som nämndes i utställningen. 



Har även printat ut lite papper och besökt Paperchase idag. Förberedelser inför morgondagen... men nu skall jag baaara slappa. Gött mos!

Takeoff / Touchdown

Gårdagen spenderades här:

Med fåglarna över Brighton! Vi flög till en mindre flygplats där M skulle träna på hur man instruerar folk att landa strax efter takeoff. Så vi landade... för att fortsätta med full power och lyfta igen. Detta gjorde vi 11 gånger. Lika spännande varje gång. Fick en spypåse utifall att, men jag satt nöjd som ett litet barn på julafton. Emellanåt åt vi lunch på flygplatsen. Då fick akrobatikpiloterna använda luftrummet så lunchpausen var minst lika underhållande.

Fängslande utsikt

Den här lilla detaljen är bara För Bra för att hållas för mig själv. Jag har, från min mysiga lya, utsikt över... ett fängelse!!! Lite fun facts om detta fängelse:
  • Författaren Oscar Wilde (ni vet, han som skrev Dorian Grays porträtt) har suttit fängslad här. Varför? På grund av homosexuella aktiviteter(!).
  • Även George Michael har suttit här. Dock inte för homosexualitet, utan för att ha kört bil drogpåverkad.
  • Pete Dorthory har också gjort ett kort besök.
  • Den sista avrättningen på fängelset skedde så sent som 1961 och utfördes genom hängning!
Scary stuff! Samtidigt fascinerade. Och ni behöver inte oroa er för mig (om ni nu skulle göra det). Om det är någonstans man är säker i London, så är det här där övervakningen är skyhög! Dessutom är inte de värsta fångarna som sitter här, utan mestadels diverse businessfolk som förhoppningsvis insett att drogförsäljning inte lönar sig i slutändan.

"Hi there, Miss Drutten! How are you doing today? May I borrow some sugar from you?"

Men(!) det bästa av allt; jag väntar exhalterat på att höra om vem min nästa kändis-granne blir! Jisses, vad exklusivt hörreni! Only in London. ;-)

Barbican, Barbariskt

Idag har jag besökt museum. Först var jag på Sir John Soane's museum, som demonstrerar den neoklassiska arkitekturen väldigt väl. Sedan besökte jag Barbican Art Gallery, och utställningen Architecture as Air. Eller meningen var att jag skulle besöka det, men det var stängt då någon hade förstört den (hm, inte så konstigt då utställningen tydligen består av osynliga nylontrådar).

Jag fick i alla fall se en annan sida av London. Ingen charmig sida dock. Bakom alla glashus i Moorgate gömmer sig en massa betonghus. De har försökt skapa någon sorts grön oas emellan betonghusen för att kompensera... men det lätta går jag inte på. För mycket betong blir sällan bra... Måste ta reda på när de byggde gräsligheten.


Ödets sätt

HAA LLELUJAH!

Nu undrar ni säkert hur den här ekvationen går ihop. Ska laga kycklingsoppa. Försöker få upp den där j---- konservburken. Slash. BLOD. 2 djupa skärsår. Står och bara glor på röran omkring mig. Ärtor överallt. 3 kastruller som kokar. Blodet droppar oavbrutet. Vad gör man?

Efter 5 minuters betänketid kommer jag på det självklara svaret. Man beger sig till närmaste vårdcentral. Som tur är ligger min alldeles i närheten. Så jag beger mig ut på gatan med handen inlindad i en kökshanduk och rödgråtna ögon. Halvt illamående. Är säker på att folk misstar mig för en knarkare. Får träffa en läkare på en gång. När hon lindar av handduken och jag får se BLODET igen blir jag mer illamående. När hon börjar prata om att sy ihop det.. ja, då kommer kväljningarna och jag känner mig svag och blir tvungen att ligga ned. Mesen numero uno. Lite blod liksom.

Men till slut, till slut verkar det som att det slutar blöda och jag får bege mig hemåt. Men jag måste köpa ett tumskydd först... och apoteket har bara ett i läder.... som är svart!!! Underbart! Kommer passa bra under Fresher's Week med alla klänningar.

Hursomhelst, den bästa trösten kommer i form av ett paket Ben&Jerry. Och det tröstar ännu bättre när det är 50% rabatt. Kanske var det ödet...

Sura Drutten

"Smile girl, smile! The world isn't going under yet!"

En random kommentar jag fick på gatan idag, under min blodsockerdipp. De flesta tycker att London är en kall stad. Man ignorerar och blir ignorerad (om man inte har shitloads of money vill säga, då får man ju alltid uppmärksamhet). Nåja, jag log tillbaka, och visst folk i London ÄR kalla, men lite värme finns det allt.

In love

Första dagen av sista veckan i frihet spenderades i Angel. Kikade lite i butiker osv. Kan inte förstå hur nära jag bor alla barer och klubbar. Helt underbart! Det är nog första gången som det känns, på riktigt, som att jag bor i London.. inte bara pga. närheten till alla underhållande platser, men också pga. ljudet. Sitter man med öppet fönster så hör man knappt sina tankar. Älskar det. Canada Water a.k.a. Lilla Skandinavien i all ära, men inget slår en 10 minuters promenad till en av de populäraste partygatorna i London.

Freedom

Sista veckan i frihet. Vad ska man hitta på?

Dåligt performance

När man bor i en stad, utforskar man gärna hellre andra städer. Men idag beslöt jag mig för att spela turist i London. I och för sig, så är jag väl kanske fortfarande turist i London.... för när blir man egentligen en äkta Londoner? Det finns ju så mycket att upptäcka att se i den här staden. Men tillbaka till storyn; jag och M gick verkligen in våra roller som turister. Förvirrade tog vi oss igenom Londons trafiksystem, för att anlända minst en halvtimme för tidigt (för att vara säkra på att få plats på den guidade turen), vi gapade av häpnad och tog minst 200 kort framför Buckingham Palace, och vi försökte klämma in oss i ett sådant där "vakthus".

Nja, inte riktigt. Det var filminspelning på the Strand, så vår buss till mötesplatsen blev försenad. Vi sprang ikapp den guidade turen och hoppade diskret in i klungan av turister. När tillfälle gavs för fotografering av det kungliga palatset, smög vi iväg och köpte en lunch-to-go... dock lyckades vi klämma in oss i vakthuset à la tvättäkta Londonturister. Men till slut hoppade vi av turen och begav oss till St. James' Park istället, för att bara sitta och njuta av sensommaren.


Topparna från himmelen

Nu äro mitt hår lyckligt igen. Men tyvärr hade den brasilianska frisören slutat, så jag fick en ungersk tjej som var totalt osocial och som borstade mitt hår sjukt hårdhänt. Och hon förstod inte engelska! Jag var helsäker på att jag skulle behöva vägra betala. Men det blev, som tur är, rätt bra. Nåja, jag kommer INTE gå dit igen.

Den typiska förebilden (blek, dåligt ljus, surt ansiktsuttryck) och så den typiska efterbilden (bra varmt ljus, lyckligt uttryck, sminkad, stylad etc).

Topparna från helvetet

Goda nyheter.
  • Min flatmate SKA installera en powerdusch! Yay! Hoppas det blir av också.
  • Jag har handlat maaaaat. Så nu kan jag fortsätta leva. Fast innan dess var jag nästan vilse i Stroud Green. Nu vet jag inte om Stroud Green är ett farligt område eller inte, men jag överlevde!
  • Jag har packat upp alla mina väskor.
Mindra god nyheter.
  • Jag glömde min kamera i Sverige!!!!
  • Jag har hårtopparna från helvetet. Måste klippa mig.

London, with its imperfections

Är äntligen en Londonerrrr igen! :) Anlände på kvällen till Gatwick med mina 3 väskor, där M stod och väntade på mig med ytterligare 2 av mina väskor. Vi kämpade med bagaget, till lägenheten. Snabbt dumpade vi allt där och promenerade till Upper Street för att fira med drinkar.

Well, well... lägenheten är ganska trevlig. Har det mesta och är fräsch. Det enda som saknas är en powerdusch. En mycket nödvändig powerdusch. Nåja, det här är ju bara en temporär situation. Hade ändå planerat att hitta något nytt snart. Men London är London, det är svårt att hitta ett boende som är helt felfritt.

Och som jag har saknat London, konstiga människor överallt! Idag t.ex., satt en man (tatuerad från topp till tå) på gatan, utanför en shop och... klippte tånaglarna! Givetvis!

I shall embrace you again, London!

London! Nuuuuu kommeeeer jaaag.



Hello again Bar One, Upper Street, Mind the Gap, Paperchase Tottenham Court Rd våning 3, Borough Market, Clapham Common, non-functioning tube, Portobello Market, Spotted Dick, Shoreditch, 93 Feet East, värdelösa Tesco-påsar, Battersea Park, afternoon tea, Covent Garden, varmare September, Camden Market, dålig musik men bra stämning à la Walkabout...

...och hello again underbara Slanten! :-)

Vilma, where are you?

Nu har jag precis varit iväg och handlat de sista nödvändigheterna till mitt flyttlass; 200 g Marabou Daim, 200 g Marabou Digestive, 2 ballerinakexförpackningar och slutligen 1 påse Djungelvrål.


Nödvändigheter, ja. Jag hade bl.a. tänkt att tacka (kanske är "göda" ett mer korrekt ord här) min M, som har hjälpt mig med att fixa sängkläder, täcke och kuddar, så att jag faktiskt överlever första natten hemifrån!!! Han älskar Marabou Daim. Men det är helt klart fler som ska bli introducerade för de svenska delikatesserna. Hittade dock inte Vilmas Knäckesticks och är helt heartbroken nu. Och såklart glömde jag Ahlgrens bilar!

50 kg

Packningen är klar. Nu återstår bara att se om jag lyckas släpa med allt till London. My Dear Friends! It is a mystery!

RSS 2.0